Locuri de munca in Spania

Pana acum 2-3 ani toata lumea care isi pierdea locul de munca din Romania intra pe internet scria locuri de munca in Spania si gasea zeci de oferte de la camerista de hotel, la culegatori de capsuni, locuri de munca in constructii, specialisti IT, specialisti in industria constructoare de masini s.a.

Intre timp lucrurile s-au mai schimbat, deja de acum celebra criza financiara a lovit foarte puternic in Spania si viata parca sa oprit in loc in peninsula Iberica. Nimeni nu mai construieste nimic, la balcoanele blocurilor din Madrid, Barcelona sau Sevilla vezi sute de afise pe care scrie apartament de vanzare si un numar de telefon pentru contact. Desigur comunitatea romaneasca din Spania a fost puternic afectata, majoritatea celor care lucrau acolo au ramas someri, o parte destul de mica s-a intors in tara iar majoritatea poate 90% au ramas acolo si asteapta o relansare economica care pare sa fie tot mai indepartata.

Concluzia este: Nu plecati in Spania daca nu aveti un loc de munca sigur la care sa mergeti pentru ca sansele sa va gasiti in aceste vremuri un loc de munca sunt aproape de zero.