Baile termale din Eger, Ungaria

Eger este un oras in nordul Ungariei, in partea de est a Muntilor Matra. Eger-ul este un oras cunoscut pentru castelele sale, baile termale, constructiile istorice si de asemenea pentru vinul alb si rosu care se face aici. Locuitorii acestui frumos oras baroc al Ungariei, pot fi mandri de trecutul istoric al orasului si de valoroasele monumente istorice din acest oras.
Eger este totodata si patria vinurilor: in pivnitele seculare din valea Szepasszony, poate fi degustat vinul renumit in lumea intreaga: Egri bikaver (Sange de taur). O priveliste deosebita ne ofera izvorul de apa termala, care tasneste la suprafata la marginea localitatii din apropiere, in Egerszalok.
Nu in ultimul rand, Eger este si un oras al bailor termale, bai care au cel mai ridicat continut de radon din tara. Folosirea apelor medicinale este benefica in reducerea, ameliorarea durerilor si a inflamatiilor. Probabil ca cel mai important loc al statiunilor balneare din Eger il reprezinta Lido, situat in partea de est a Gradinei Archbishop. Lido contine 7 bazine de 50 metri si un bazin cu apa termala. De asemenea aici puteti gasi, daca optati sa mergeti impreuna cu copiii, un bazin special amenajat pentru copii cu tobogane si bancute in apa.
Bazinul (Complexul) Barany este unul dintre cele mai vechi bazine functionale din oras unde este locul perfect pentru inot si jocuri cu mingea. Complexul contine un bazin de 33 metri si un bazin mai micut cu apa termala unde va puteti relaxa si reimprospata energia dupa ce ati parcurs 33 metri in bazinul de inot.
Bazinul Bitskey Aladar este cel mai nou bazin acoperit din Eger. Aceasta constructie unica a fost construita intre anii 1998-2000. In timpul constructiei, doua surse de apa au iesit la iveala, motiv pentru care s-a dovedit inca odata faptul ca Eger este o statiune termala de secole. In interior vizitatorii pot gasi un bazin de 50 de metri si un bazin pentru invatarea doritorilor de a deprinde artele inotului.
Baia Turceasca din Eger a fost construita in timpul dominatiei turcesti a orasului Eger. Turcii pun un mare accent pe bai, si din acest motiv ei au construit Baile Turcesti. Baile au bazine cu apa termala si efectele curative sunt cunoscute datorita faptului ca aceste ape termale contin toate elementele necesare pentru corpul uman.