Plajele din Santorini

Minunata insula Santorini este una din insulele grecesti care este renumita pentru apusurile sale romantice, culoarea alb-albastra a caselor si bisericilor şi peisajul vulcanic. Cu toate acestea Santorini este de asemenea o insulă care se poate lauda cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Marea Mediterană. Natura vulcanică a insulei a creat frumoase plaje cu nisip colorat unic. În timp ce cele mai multe plaje au nisip negru vulcanic există de asemenea si plaje cu nisip alb, gri, roşu şi nisip sau pietricele vulcanice.

Cele mai populare plaje din Santorini sunt Plaja Kamari, Plaja Perissa, Plaja Monolithos şi Plaja Rosie. Plajele sunt toate accesibile transportul spre acestea facandu-se cu autobuzele publice.

Plaja Kamari – Este cea mai lungă plajă de pe insula Santorini şi plaja care s-a dezvoltat prima ca o statiune de vacanta, este de asemenea cea mai aglomerata. Localitatea Kamari este situata pe partea de est a insulei, la 10 km de capitala Fira. Zona oferă taverne, restaurante, baruri, hoteluri si o varietate de sporturi nautice şi activităţi inclusiv scufundari.

Plaja Perissa - O alta plaja cu nisip negru foarte populară este Perissa care se gaseste la sud de Kamari şi la 15 km sud-est de capitala Fira. Caracteristica principala a acestei plaje este o stâncă enormă care creştere din mare si este numita Mesa Vouno. Satul Perissa este in cea mai mare parte un oras turistic, cu o varietate buna de hoteluri, taverne, restaurante, baruri pe plajă şi cluburi de noapte.

Plaja Monolithos - este o plaja mica, mai putin vizitata de turisti, este situata la 9 km de Fira, în zona din aproapierea aeroportului. Această plajă cu nisip auriu este ideal pentru familii. Există un teren de fotbal, un teren de baschet şi o zonă de joacă pentru copii. Cu toate acestea, zona este sensibila la vanturile puternice, care mătură şi zboara nisipipul in aer ceea ce creaza un oarecare disconfort.

Plaja Rosie - Situata în apropierea satului şi vechiului site arheologic Akrotini, plajă Rosie oferă cea mai unica si uimitoare priveliste. Numele sau provine de la stânci de lavă roşie şi nisip roşu. Zona de plajă în sine este mică şi se aglomereaza destul de rapid.