Vacanta si obiective turistice in Thassos

Insula Thassos din Grecia este numita si “insula de smarald a Greciei”. Thassos este binecuvantata cu plaje excelente si accesible tuturor turistilor din punct de vedere al reliefului. Este cunoscuta ca si insula mitologica a sirenelor. Thassos este locuita din epoca de piatra si mai tarziu colonizata de Parians care au adus aici oracolul din Delphi.

Capitala insulei orasul Limenas sau Thassos este asezat pe acelasi amplasament pe care a fost creat in antichitate. Se pot vedea inca zidurile care inconjurau complet Acropole, Agora, teatrul, templul lui Apollo Phyntian si multe alte ruine. Orasul capitala al insulei este si principalul port si cale de transport a insulei. Cea mai mare parte a activitatii este desfasurata in portul vechi, unde exista cel putin 8 restaurante, cele mai multe dintre ele destinate turistilor, ceea ce inseamna ca ofera mancaruri traditionale grecesti dar au meniurile in limba engleza. Dintre acestea se remarca restaurantul Pigi din piata centrala unde merita sa serviti o masa traditionala greceasca.

Capitala insulei Thassos are un peisaj salbatic in partea de nord-est, cu rape abrupte luxuriante si plaje uimitoare care formeaza impreuna un contrast viu. In partea de sud-vest coasta fuzioneaza practic cu marea avand pante line si aproape insesizabile.

Golden Beach este considerata cea mai buna plaja de pe insula. Alte plaje recomandate sunt Paradise, Kinira, Alyki în nord-est. In partea de sud-vest in zona Skala Marion se gasesc cateva sate de coasta. Liminaria este al doilea oras ca marime din Thassos şi o staţiune populară pentru turistii vest europeni.