Bucataria traditionala malteza

Turistii care viziteaza Malta se bucura de o varietate de mancaruri internationale, mancaruri din bucataria locala si retete din tarile invecinate.

Este greu de gasit un fel de mancare cu adevarat unic maltez: pentru ca in cea mai mare parte bucataria malteza este puternic influentata de bucataria italiana si in special cea siciliana cu multe influente mediteraneene si continentale.

O specialitate care trebuie cautata in meniurile restaurantelor locale este Gbejna (o branza foarte populara facuta din lapte de capra si care are un miros si o aroma specifica). In Malta pe toate platourile cu aperitive veti gasi intotdeauna cateva felii de Gbejna.

Ravioli este deasemenea o mancare foarte populara pe care o veti gasi in restaurantele malteze. Contin diverse umpluturi si se servesc cu vin si diverse sosuri.

Minestra este o supa de legume groasa si care difera putin de mult mai renumita mancare italiana minestrone.

Kawlata este o alta mancare malteza renumita si se face din fasole cu carne de porc.

Timpana este un amestec de branza ricotta, macaroane, carne tocata, rosii, piure, vinete, ceapa si oua imbracate si coapte.

Fenek este un fel de mancare gatit din carne de iepure. Pe insula Malta exista multi crescatori de iepuri care livreaza materia prima pentru restaurantele locale. Din carne de iepure se fac si multe alte retete culinare malteze.

Brajioli sunt bucati de carne amestecate cu sunca, oua, ceapa si pesmet ambalate in forma de felii subtiri ca cele de friptura.