Skiathos şi Koukounaries cele mai bune plaje din Grecia

Insula Skiathos a crescut foarte mult din punct de vedere turistic in anii ’80 datorita turistilor din Marea Britanie. De asemenea aceasta insula este norocoasa pentru ca are si aeroport propriu care se afla la scurta distanta de oras. Orasul este activ si puternic in timpul verii, mai ales in zona de mare, unde pe langa multe magazine se gasesc barci de agreement, feriboturi si chiar mini submarine pentru a vedea splendorile care se gasesc in Marea Egee. Hotelurile de calitate din Skiathos au fost la un moment dat principalul punct de atractie de pe Skiathos dar intre timp si viata de noapte din acest oras atrage din ce in ce mai multi turisti.

Acestea fiind spuse este o insula frumoasa, verde, inconjurata de manastiri si un frumos castel vechi din perioada bizantina situat la capatul de nord al insulei, la care se poate face o excelenta excursie pe jos (dureaza numai 3 ore).

Ceea ce atrage in principal turistii europeni este in continuare marea, soarele si in special plajele cu nisip fin. Aceste plaje sunt: Laria in nord, Megalos Aselinos în vest, iar in sud sunt mai multe plaje dintre care amintim Troulos, Tzaneria, Vromolimnos şi Koukounaries.