Concediu in Antalya

Antalya este de departe locatia ideala pentru turistii romani. “All inclusive” din Antalya este pe gustul nostru al romanilor care punem prima intrebare cand un prieten se intoarce din vacanta: “Cum a fost mancarea?” Noi nu avem nici o treaba cu conditiile de zbor din avion, obiectivele turistice pe care prietenul le-a vizitat sau traditiile din zona. Noi avem treaba cu mancarea (nici nu este de mirare dupa anii lui Ceausescu in care ciocanelele erau la mare cautare).

Ei bine din punct de vedere al mancarii si bauturii “all inclusive” din hotelurile de la 3 stele + in sus din Antalya iti ofera de sa-ti pui si in cap si in geamantan sa mai si acasa pentru jumate’ de an...dar sa revenim la lucruri mai serioase.

Antalya este un oras din sudul Turciei, situat la poalele muntilor Taurus, pe litoralul Marii Mediterane. Are o populatie de 700.000 locuitori.

Din punct de vedere turistic Antalya s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 10 ani, cand renumite lanturi hoteliere din Turcia, investitori rusi si renumite lanturi hoteliere europene si americane au investit sume impresionante de bani in nenumarate hoteluri de 4 si 5 stele. In acest moment zona este denumita de specialisti “Riviera turceasca” datorita standardelor inalte de confort oferite turistilor care viziteaza aceasta zona.

Din pacate revolutiile din Tunisia si Egipt a facut o mare parte din turistii care isi petrceau vacanta in aceste doua tari sa migreze catre Antalya si astfel in acest an tarifele practicate sa fie cu 15-20% mai mari decat de obicei.

Daca vizitati Antalya nu ratati: o partida de rafting in muntii Taurus si vizitati Muzeul regional al Antalyei cu o bogata colectie arheologica.